MEGALKUVÁS

A megalkuvás egy szokás, mely megakadályozza, hogy boldog légy. Megalkuszunk, mert azt hisszük, nekünk nem jár jobb.

Sok ember tudattalanul is kispályás játékot játszik, hogy szeretetben és biztonságban élhessen. Ám ha olyan munkát vállalunk, amely nem tartogat kihívást, és nem hoz minket tűzbe, vagy túl sokáig maradunk egy rossz kapcsolatban, azt fogjuk érezni, hogy a megalkuvás az elvárások kezelésének és a fájdalom csillapításának normális módja.

Az emberek vágyakoznak az új élményekre és a szenvedélyre, de az ismeretlentől való félelmük nagyobb, mint a boldogság utáni sóvárgásuk. Az ismeretlentől való félelem az egyik legelterjedtebb korlátozó érzelmi szokás, amellyel valamennyien rendelkezünk. Ám ez megfoszthat minket az álmainktól.

Ha megalkuszunk, feláldozzuk önmagunkat, és ártunk a másokkal való kapcsolatainknak.

Sokan nincsenek is tudatában, hogy csak a megszokások kedvéért alkusznak meg. Csak azért csinálják, hogy túléljék valahogy. De ha valaki boldog akar lenni, annak észre kell vennie azokat a szokásokat, amelyek gátolják ezt a törekvését. A megalkuvás egy alapvető szokás, amelyet azért veszünk fel, hogy biztonságban érezhessük magunkat.

Ha nem szeretjük a környezetünket, vagy elszigetelődünk, a saját legjobb énünkkel sem tudjuk felvenni a kapcsolatot.

A megalkuvásnak sok fizikai következménye lehet, mint például a depresszió, függőségek, adósság és elhízás. És ezek az egészségtelen szokások aztán hétköznapi módszerekké válnak, amelyekkel a kielégületlen szükségleteinket kezeljük: evéssel, alkohollal, vásárlással vigasztalódunk, ahelyett, hogy szembenéznénk a valódi problémával.

Amikor megalkuszunk, elfojtjuk az álmainkat.

Megkeseríti az örömünket, motivációhiányban és tehetetlenségben ölt testet.

Ezt okozhatja a megalkuvás!

A valódi, őszinte út az egyetlen, amin érdemes járni. Az egyetlen, amin valódi eredményeket érhetsz el. Suskus nélkül, megalkuvás nélkül, magyarázkodás nélkül. Elvárások, megfelelési kényszer nélkül. Őszintén magaddal és másokkal.
– Vida Ágnes

Please follow and like us:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.